Rama: Kodi votohet pa ndryshime/ Presidenti shpjegon pyetjet që i bëri komisionit të Venecias

0
57

 26/10/2020 15:11  

Ligji i ri zgjedhor u kthye ne një shfaqje force ne distance mes Kryeministrit dhe Presidentit.

Edi Rama paralajmëroi se shumica do e rrezoje dekretin Presidencial. Pas tij, Ilir Meta nuk vonoj te  zbuloi hapin e radhës.

Presidenti  zbuloi 8 pyetjet adresuar Komisionit te Venecias  për kodin e ri elektoral, thelbi i se cilave  shpreh shqetësimin e tij dhe te opozitës nëse ligji zgjedhor mund  te ndryshohet apo jo 6 muaj para  zgjedhjeve pa cenuar garën elektorale.

Ne konferencën për mediat Presidenti  kishte marre me vete një dosje ku kishte informacionet e kërkuar për dhënien e nenshtetesine.  Gazetareve u kërkoi ti besonin fjalët e tij pasi dokumentet  do mbeten sekret edhe për shume vite.

Top Channel

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here