Paralajmërimi i fortë i kryeministrit të Kosovës: Partitë politike të bien dakord për Presidentin e ri, ose vendi të…

0
58

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti, ka deklaruar se partitë politike duhet të vendosin nëse duan zgjedhje të reja ose do të pajtohen për një emër të ri për postin e presidentit.

Në konferencën e mbajtur Hoti ka thënë se pas dorëheqjes së presidentit Hashim Thaçi për t’u paraqitur para Gjykatës Speciale në vend është krijuar rrethanë e re, që ka dy rrugë për zgjidhje.

Sipas tij, partitë duhet të bëhen bashkë për t’u dakorduar për presidentin e ri ose të dakorodohen për të caktuar datën për zgjedhjet e parakohshme.

“Presidenti i vendit nuk është në detyrë, ka dhënë dorëheqje e që nënkupton se ne duhet të ndërmarrim hapat dhe veprimet kushtetuese. Janë dy rrugë, partitë duhet të bëhen bashkë për t’u dakorduar për presidentin e ri, ose të dakordohen për të caktuar datën për zgjedhjet e parakohshme. Kanë ndodhur para një jave. Ende s’kemi filluar konsultimet e brendshme me partitë për të parë cili është disponimi. Kemi deklarime publike të partive të ndryshme karshi kësaj teme, por po besoj së shpejti, për disa ditë, disa javë, ulemi të gjitha partitë e të flasim si njerëz të civilizuar, si parti të përgjegjshme për të gjetur zgjidhje për qytetarët”, ka thënë ai.

Burimi: panorama

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here