Këto janë dy qytetet që vendosin të pezullojnë përdorimin e vaksinës “Pfizer”, ja arsyeja

0
4

Hong Kong dhe Macau kanë pezulluar përdorimin e vaksinës kundër koronavirusit të kompanisë Pfizer/ BioNTech, pasi morën informacione se kishte një problem në paketimin e tyre, në një prej serive që kishin ardhur.

Hong Kong dhe Macau kanë pezulluar përdorimin e vaksinës kundër koronavirusit të kompanisë Pfizer/ BioNTech, pasi morën informacione se kishte një problem në paketimin e tyre, në një prej serive që kishin ardhur.

“Për hir të masës paraprake, vaksinimi aktual duhet të pezullohet gjatë periudhës së hetimit”, tha qeveria e Hong Kongut në një deklaratë.

Kjo vjen një ditë pasi autoritetet shëndetësore ndaluan një klinikë lokale të furnizonte vaksina pasi një nga mjekët e saj tha publikisht se ai do të zgjidhte vaksinën e Pfizer para asaj Sinovac, shkruan “The Guardian”.

Të dy qytetet kineze thanë se vendimi i tyre erdhi pasi u kontaktuan për çështjen e paketimit nga Fosun, kompania farmaceutike kineze që po shpërndan vaksinën Pfizer/ BioNTech në Kinë. Autoritetet thanë se dozat me numrin e serisë 210102 u gjetën se kishin paketim të dëmtuar.© Panorama.al

“Për hir të masës paraprake, vaksinimi aktual duhet të pezullohet gjatë periudhës së hetimit”, tha qeveria e Hong Kongut në një deklaratë.

Kjo vjen një ditë pasi autoritetet shëndetësore ndaluan një klinikë lokale të furnizonte vaksina pasi një nga mjekët e saj tha publikisht se ai do të zgjidhte vaksinën e Pfizer para asaj Sinovac, shkruan “The Guardian”.

Të dy qytetet kineze thanë se vendimi i tyre erdhi pasi u kontaktuan për çështjen e paketimit nga Fosun, kompania farmaceutike kineze që po shpërndan vaksinën Pfizer/ BioNTech në Kinë. Autoritetet thanë se dozat me numrin e serisë 210102 u gjetën se kishin paketim të dëmtuar.

© Panorama.al

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here